Социалните мрежи в САЩ са на прицел на законодателите в последните

...
Социалните мрежи в САЩ са на прицел на законодателите в последните
Коментари Харесай

Флорида забрани социалните мрежи за деца: Какъв е отзвука в останалите части на САЩ?

Социалните мрежи в Съединени американски щати са на прицел на законодателите в последните седмици. Флорида одобри закон, ограничителен използването на обществените мрежи за лица под 16 години.

Страната е и на крачка от възбраната на TikTok, откакто Конгреса изиска платформата да се отдели от китайския си притежател.

Критиците настояват, че законопроектът нарушава Конституцията на Съединени американски щати

Деца под 14 години да нямат право да употребяват обществените мрежи, е записано в закона, който беше подписан от губернатора на американския щат Флорида Рон Десантис по-рано тази седмица. 

Непълнолетните – на 14 и 15 години, могат да употребяват обществените мрежи, само че единствено при поискано позволение от родителите. 

Платформите са длъжни да прекратят сметките на лица под 14 години. 

В нередки случаи виждаме случаи на кибертормоз и ниско самочувствие измежду децата. Последиците от време на време са съдбовни

Целта на закона, който влиза в действие от 1 юли тази година е да отбрани децата от онлайн рисковете за психологичното им здраве. 

Поддръжниците настояват, че законодателството ще спре нездравословните резултати на обществените мрежи върху децата. 

Критиците обаче настояват, че мярката нарушава Първата корекция за свободата на словото, както и че родителите (а не управляващите) би трябвало да вземат решение дали да лимитират децата си от обществените мрежи.

95% от сигналите към Центъра за безвреден интернет са със полов подтекст

На този декор Долната камара на американския Конгрес одобри законопроект, който изисква китайската компания притежател на TikTok да продаде американските си активи на компанията в идващите шест месеца или приложението ще бъде блокирано в Съединените щати. 

Опасенията на американските управляващи са, че посредством приложението китайското държавно управление има достъп до персоналните данни американците.

Делото обгръща фирмите „ Мета “, ТикТок, Google и „ Снап инк “ и е едно от най-големите в историята на Силиконовата котловина

Сега следва законопроекта да бъде гласуван и в Горната камара, това обаче може да се забави в идващите месеци, в случай че сенаторите го одобрят, то остава единствено да бъде подписан от президента Джо Байдън, който към този момент изрази поддръжката си за законопроекта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР